Onze visie

Volgens ons heeft een asiel meerdere taken naar de gemeenschap toe. Wij willen niet enkel dieren opvangen die tijdelijk hulp nodig hebben, maar ons ook ten volle inzetten om ze een beter leven te geven. Met andere woorden: wij willen de bevolking, samen met de betrokken gemeenten en dierenartsen ten volle sensibiliseren en informeren. Er zijn immers nog veel misverstanden over de verplichte sterilisatiewetgeving bij katten, het zwerfkattenbeleid en de werking van een asiel. We willen er de nadruk op leggen dat we voor een strikt no-kill beleid gaan.

Hondenverantwoordelijke

Brenda

De bedoeling is om de dieren zo huiselijk mogelijk op te vangen en impulsadopties tegen te gaan. De kandidaat-adoptanten krijgen een uitgebreide vragenlijst waardoor de juiste hond bij het juiste gezin terecht komt. Alvorens de honden vrij komen voor adoptie zal hun gedrag beoordeelt en eventueel bijgestuurd worden in samenwerking met een gedragsdeskundige.

Kattenverantwoordelijke

Jonny

We werken nauw samen met opvanggezinnen zodat zo weinig mogelijk katten in het asiel zelf moeten verblijven. In de eerste plaats denken we dan aan kittens en zwangere poezen. Maar ook voor volwassen katten kiezen we pas in laatste instantie voor opvang in het asiel zelf. Alle katten die ouder zijn dan 9 maanden zullen getest worden volgens het “Meet Your Match” principe, ontwikkelt door de Amerikaanse dierenrechtenorganisatie ASPCA. De kandidaat-adoptant zal op zijn beurt een vragenlijst krijgen en zo kunnen we de juiste kat aan de juiste persoon koppelen.