Opvanggezinnen gezocht

Wordt opvanggezin voor katten en kittens…
Opvanggezinnen zijn de spil van de hedendaagse asielen. Kittens laten opgroeien in een asielomgeving is ver van ideaal. Maar ook volwassen katten of zwangere poezen hebben baat bij het verblijven in een opvanggezin tot ze klaar zijn om geadopteerd te worden.

Wie komt in aanmerking ?

Je hebt een groot hart voor dieren

Je hebt elke dag wat tijd om met de dieren bezig te zijn. (kan perfect als je werkt behalve bij papfleskittens)

Je eigen huisdieren zijn in orde met hun vaccinaties.

Je beschikt over eigen vervoer om naar de toegewezen dierenarts te gaan.

Je hebt een aparte kamer waar de dieren kunnen verblijven.

Je bent mentaal weerbaar. Afscheid nemen van de dieren waar je enkele weken intensief voor gezorgd hebt kan hard zijn. Bovendien kunnen ze ook ziek worden of zelfs sterven.

Voor papfleskittens is enige ervaring vereist. Is die er niet, dan ga je eerst in de ‘leer’ bij iemand die wel ervaring heeft. Niet iedereen kan of wil papfleskittens opvangen, en dit is geen probleem. We kijken samen met u welke katten het best bij u gezinssituatie passen.

Wat wordt verwacht van het opvanggezin?
We verwachten dat je de dieren zal opvangen zoals het uw eigen dieren zijn. Je geeft ze dagelijks aandacht, liefde en voeding. Socialiseren hoort ook bij het takenpakket Je houdt de kamer waar ze verblijven netjes en hygiënisch. Als ze ziek zijn ga je ermee naar de dierenarts en dien je eventueel medicatie toe. Een bezoek aan de dierenarts is ook nodig voor de twee vaccinaties en het steriel maken. Je neemt af en toe foto’s om op onze facebookpagina te plaatsen en kan de karaktertjes omschrijven aan ons. Je houdt een boekje bij met de gegevens van de kat (gewicht, wanneer ziek, wanneer vaccin,…) en rapporteert vaak aan je begeleider van het asiel. Eens de katjes ter adoptie zijn, ontvang je kandidaat-adoptanten en laat ze kennis maken met de katten. De kandidaten worden door ons uitgezocht, maar het opvanggezin krijgt steeds het laatste woord. Zo weet je zeker dat de kittens in het gezin terecht komen waar je je goed bij voelt.

Mag ik begeleiding verwachten van het asiel?
Dit mag je zeker verwachten. Je staat er niet alleen voor. Met vragen kun je steeds terecht bij de verantwoordelijke. Wij ondersteunen u volledig in alle stappen van het proces. Je krijgt gratis een mini-opleiding over de opvang van katjes. Naast de mentale steun, mag je ook financiële steun verwachten van ons. In principe mag je geen kosten hebben als je een opvanggezin bent. Een opvanggezin krijgt het materiaal dat men nodig heeft in bruikleen van het asiel. Ook het bezoek aan de dierenarts wordt door ons betaald. Het vervoer naar en van de dierenarts gebeurt wel op eigen kosten. Sommige opvanggezinnen staan er op om bij wijze van steun zelf wat eten, kattenzand of speeltjes aan te kopen, dit wordt niet verwacht, maar we zijn daar natuurlijk heel dankbaar voor.

Waar kan ik me aanmelden ?
Nog niet afgeschrikt als je dit leest, maar eerder enthousiast om ons team te vervoegen ? Neem contact met ons op via info@knuffelpootjes.be
Nadat we je kandidatuur ontvangen hebben zal er contact opgenomen worden om een bezoek te brengen bij je thuis. Op die manier kunnen we kijken waar de dieren zullen verblijven, welke katten bij u kunnen opgevangen worden (papfleskittens, weeskittens, mamapoes, volwassen katten,…), kunnen we tips geven en je vragen beantwoorden. Binnen de week na het bezoek krijgt u van ons bericht of je kandidatuur aanvaard wordt.