Ga naar de inhoud
OPVANGGEZINNEN GEZOCHT

Wordt opvanggezin voor katten en kittens.
Opvanggezinnen zijn de spil van de hedendaagse asielen. Kittens laten opgroeien in een asielomgeving is ver van ideaal. Maar ook volwassen katten of zwangere poezen hebben baat bij het verblijven in een opvanggezin tot ze klaar zijn om geadopteerd te worden.

Wie komt in aanmerking ?
U hebt een groot hart voor dieren.
U hebt elke dag wat tijd om met de dieren bezig te zijn.
Voor papfleskittens is enige ervaring vereist. Is die er niet, dan kunnen we u zeker begeleiden en de kneepjes aanleren.

Wat wordt verwacht van het opvanggezin?
We verwachten dat u de dieren zal opvangen zoals het uw eigen dieren zijn.
U houdt een boekje bij met de gegevens van de kat (gewicht, wanneer ziek, wanneer vaccin,…) en rapporteert vaak aan uw begeleider van het asiel. Eens de katjes ter adoptie zijn, ontvangt u kandidaat-adoptanten en laat ze kennis maken met de katten. De kandidaten worden door ons uitgezocht, maar het opvanggezin krijgt steeds het laatste woord. Zo weet u zeker dat de kittens in het gezin terecht komen waar u zich goed bij voelt.

Mag ik begeleiding verwachten van het asiel?
Dit mag u zeker verwachten. U staat er niet alleen voor. Met vragen kunt u steeds terecht bij ons. Wij ondersteunen u volledig in alle stappen van het proces. U krijgt gratis een mini-opleiding over de opvang van katjes.

Waar kan ik me aanmelden ?
Neem contact met ons op via info@knuffelpootjes.be
Nadat we uw kandidatuur ontvangen hebben zal er contact opgenomen worden om een bezoek te brengen bij u thuis. Op die manier kunnen we kijken waar de dieren zullen verblijven, welke katten bij u kunnen opgevangen worden (papfleskittens, weeskittens, mamapoes, volwassen katten,…), kunnen we tips geven en uw vragen beantwoorden.