Ga naar de inhoud

Praktisch : Hoe werkt het allemaal ?

Een kat of hond adopteren

Indien je in ons dierenasiel een dier wil adopteren vul je best eerst onze vragenlijst,(Adoptieformulier kattenAdoptieformulier honden) in waarop je wat meer info over jezelf en over je thuissituatie geeft. Op basis van deze informatie kunnen we je dan raad geven over welke dieren eventueel bij jou zouden passen.. Van daaruit begeleiden we je graag in je zoektocht naar een goede match.

Als we op basis van je ingevulde vragenlijst een goede match vinden, nemen we contact op om een afspraak te maken ter plaatse. Zo kan je in alle rust kennismaken met het dier.

Onze dieren kunnen niet “op proef” meegenomen worden naar huis. Het is belangrijk dat je goed nadenkt voor je een dier adopteert. Heb je een klik met het dier en reageert het dier goed op jou, dan kunnen we overgaan tot de adoptie. Elk dier is gevaccineerd, gechipt, ontwormd en ontvlooid. Onze katten worden ook steriel gemaakt.

Wil je er graag nog even over nadenken? Geen probleem. Je kan het dier één week reserveren. In die week kan je gerust opnieuw langskomen om het dier nog wat beter te leren kennen en aan jou te laten wennen.

Wij behouden ons het recht om een adoptie te weigeren indien we niet zeker zijn van de match. Daarbij is het welzijn van het dier het allerbelangrijkste.

Bijdrage in de adoptie, kosten voor afstand

 

Een kat of hond afstaan

Indien je om een bepaalde reden jouw dier niet meer kan houden en er afstand van wil doen, kan je hiervoor in ons dierenasiel terecht.

 

Hoe gaat het in zijn werk?

Om een dier af te staan, moet je eerst nagaan of er plaats is voor het dier in ons asiel. Hiervoor stuur je best een mail naar info@knuffelpootjes.be.

Als er plaats is voor je dier, geven we je een afspraak om langs te komen.

Breng altijd je identiteitskaart mee, samen met het vaccinatieboekje. Breng ook steeds een knuffel of dekentje mee dat het dier gewoon is. Zo heeft het dier nog een vertrouwd element en kan de aanpassing naar een tijdelijk verblijf in ons asiel aangenamer verlopen.

We stellen samen met jou een gedragsfiche op van het dier. Hoe meer informatie we krijgen, hoe sneller we een gepast nieuw baasje kunnen vinden.

OPGELET! Je kan geen dier afstaan dat niet van jou is.